CADexpress - an auxalia company

Overname CADexpress door auxalia

CADexpress - an auxalia company

persbericht – 1 augustus 2024 – ‘s-Hertogenbosch, Nederland

auxalia GmbH, een toonaangevende aanbieder van digitale oplossingen en diensten op het gebied van architectuur, engineering en construction (AEC), kondigt met plezier de overname aan van de Nederlandse bedrijven, ICN Solutions B.V., CADExpress B.V., ICN Systems B.V., ICN Development B.V., Job Engineers B.V. en Druchtman B.V., voorheen onderdeel van de ICN Group. De bedrijven in Nederland zullen voorlopig blijven opereren onder hun huidige naam, met de toevoeging “an auxalia company”. Ook de medewerkers, contactpersonen en het management blijven zoals voorheen actief. De ICN Group met daarin onder andere Archidome B.V. blijft zoals u gewend bent bereikbaar voor het uitwerken van al uw projecten.

Partnerschap uit overtuiging: Daarom viel de keuze op ICN

auxalia heeft om meerdere redenen gekozen voor de overname van ICN. Beide bedrijven delen dezelfde filosofie en waarden, waarbij het succes van de klant altijd centraal staat. De platte hiërarchie, de open en directe interne communicatie van beide bedrijven, en de vergelijkbare oriëntatie maken ICN tot een ideale kandidaat voor een fusie “De chemie tussen de managementteams, met name tussen de CEO’s van beide bedrijven was vanaf het begin uitstekend” geven zowel Andreas Hofherr (CEO auxalia red.) als Laurens Liket (CEO ICN Group) aan.

Uitbreiding van de markt in de Benelux: Strategische voordelen door de overname van ICN

De overname stelt auxalia in staat om haar marktpositie in de Benelux verder uit te breiden en het portfolio uit te breiden met de gebieden Design & Manufactoring (D&M) en hardware. Dit is een belangrijke stap in de groeistrategie, aangezien de expertise en uitgebreide oplossingen op het gebied van gebouwentechniek, infrastructuur en plantontwerp verder worden versterkt.

Door de integratie van ICN in de auxalia-groep profiteert auxalia van de jarenlange ervaring en gespecialiseerde kennis van ICN op de Nederlandse markt. Dit maakt een uitbreiding van het aanbod met gespecialiseerde Revit-tools en de grootste CAD-webshop in de Benelux mogelijk. Bovendien kunnen de oplossingen op het gebied van duurzaamheid verder worden uitgebreid, wat van groot belang is voor de Nederlandse bouwsector.

De aansluiting bij een van de grote Europese partners van Autodesk biedt auxalia en de nieuwe collega’s bij ICN extra groeimogelijkheden en bevordert de samenwerking over de regio’s heen. Het gezamenlijke doel is om zowel klanten als medewerkers meer zekerheid en ondersteuning te bieden. Door de geplande verdere groei ontstaan er bovendien extra kansen voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de medewerkers.

Toekomstperspectieven

Samen met ICN zal auxalia haar positie als toonaangevende aanbieder van digitale oplossingen en diensten in de AEC- en D&M-sector verder versterken. auxalia met vestigingen in de landen Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland. De gebundelde expertise van beide bedrijven stelt auxalia in staat om haar klanten nog uitgebreidere en innovatievere oplossingen aan te bieden met de ervaringen die geboden worden vanuit alle expertises en alle vestigingen binnen de auxalia-groep.

Over auxalia

auxalia is sinds 1987 een van de toonaangevende softwareleveranciers voor de bouwsector op Autodesk-basis in de DACH-regio. Als Autodesk Platinum Partner en Autodesk Construction Cloud Elite Partner verkopen we het volledige Autodesk AEC- en BIM-portfolio. Daarnaast ontwikkelen en verkopen we onze eigen toepassingen, die Autodesk-oplossingen gericht aanvullen en uitbreiden. Met onze software kan het dagelijkse planningswerk, onder andere in de gebouwentechniek en plant3D ontwerp, efficiënter worden uitgevoerd en kunnen BIM-processen eenvoudiger worden geïntegreerd en geïmplementeerd.

Contact

ICN Group
Mail: marketing@icn-solutions.nl
Telefoon: +31(0) 73 750 6 750
Web: www.icn.nl

auxalia GmbH
E-Mail: marketing@auxalia.com
Telefoon: +49 40 970787-0
Web: www.auxalia.com

Dank voor het lezen!
Franklin

Voor meer info, maak een afspraak met Franklin

Share this post